top of page

Botteja blog.

botteja logo
botteja logo

HR-chatbotin hyödyistä


Benefits of using HR chatbots

Chatbotit ovat monin eri tavoin suureksi hyödyksi myös henkilöstöhallinnassa. Ne auttavat ja motivoivat henkilöstöä kaikissa työntekijäpolun vaiheissa, vähentävät esihenkilöiden työtaakkaa sekä tehostavat kerättyyn dataan perustuvan henkilöstöanalytiikan avulla esihenkilötyöskentelyä ja johtamista ylipäätään. Chatbotit soveltuvat erinomaisesti myös työyhteisön kehittämiseen, sillä niillä saadaan lisättyä merkityksellistä dialogia työnantajan ja työntekijöiden välille.


Kokemukseemme perustuen HR-chatbotit ovat suureksi avuksi mm. seuraavissa henkilöstöhallinnan tehtävissä ja haasteissa:


  1. Parempi työntekijäkokemus: HR-chatbotit tarjoavat työntekijöille 24/7-tukea ja auttavat heitä ratkaisemaan ongelmia nopeasti ja tehokkaasti. Tämä parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja vähentää turhautumista, joka johtuu HR- tai esimiehen tuen viivästymisestä.

  2. Lisääntynyt tuottavuus: HR-chatbotit hoitavat rutiininomaisia HR- ja esihenkilötehtäviä, varaavat tapaamisia, tarjoavat tietoa käytännöistä ja aktivoivat työntekijöitä eri tilanteisessa kaikkina vuorokauden aikoina. Ennen kaikkea ne vapauttavat aikaa HR- ja esihenkilöiltä rutiinitehtävistä ja mahdollistavat keskittymisen monimutkaisempiin tehtäviin.

  3. Kustannussäästöt: Chatbotit automatisoivat rutiininomaiset HR-tehtävät ja auttavat vähentämään henkilöstöhallinnon työtaakkaa, mikä johtaa organisaation kustannussäästöihin ja parantuneeseen tehokkuuteen.

  4. Parempi tiedonkeruu ja analytiikka: HR-chatbotit keräävät dataa keskusteluista työntekijöiden kanssa (palaute, ideat, yms.), mikä auttaa HR-tiimejä tunnistamaan parannettavia alueita ja tekemään datalähtöisiä päätöksiä.

  5. Nopeammat vastausajat: HR-chatbotit vastaavat työntekijöiden tiedusteluihin välittömästi, mikä tarjoaa nopeamman ja tehokkaamman HR-tukikokemuksen.

  6. Parempi saavutettavuus: HR-chatbotteja voidaan käyttää useiden kanavien kautta, mukaan lukien viestintäsovellukset ja verkkosivustot, mikä tekee HR-tuesta helpommin saatavilla työntekijöille heidän sijainnistaan tai laitteestaan riippumatta.


HR-chatbotit siis auttavat organisaatioita parantamaan HR-prosessejaan, vähentämään kustannuksia ja parantamaan työntekijöiden kokemusta. Tarjoamalla henkilökohtaista ja oikea-aikasta tukea HR-chatbotit sitouttavat työntekijöitä organisaatioonsa, mikä puolestaan parantaa pitoa, suorituskykyä ja jopa vetoa.

Comments


Commenting has been turned off.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella saadaksesi lisätietoja palveluistamme ja kuinka voimme auttaa työntekijöitäsi.

Kiitos viestistä!

Olemme pikimmiten yhteyksissä :)

Luotettava Kumppani
LinkedIn

Contact us:
Email:
info@botteja.fi

 

Telephone:
+358 040565606

Visiting address:
Fritalantie 13, Ulvila

Electronic invoicing information:

Botteja Oy (Y-tunnus 2959860-8)
Verkkolaskuosoite 003729598608
Operaattoritunnus 003708599126
Välittäjä Open Text Oy

bottom of page