top of page

Botteja blog.

botteja logo
botteja logo

Chatboteilla tehoa koulutuksiin


chatbot for employee training

Perinteisistä koulutusohjelmista, kuten työpajoista ja verkko-oppimismoduuleista, puuttuu usein reaaliaikainen vuorovaikutus, välitön palaute ja työntekijöiden aktivointi. Chatbotit sitä vastoin kykenevät näihin kaikkiin toiminnallisuuksiin – ne tarjoavat joustavuutta, personointia ja välitöntä palautetta, tekevät oppimisesta kiinnostavampaa ja tehokkaampaa. Lisäksi chatbotit seuraavat ja analysoivat jokaisen työntekijän oppimisen edistymistä ja tarjoavat arvokasta tietoa HR- ja koulutusosastoille. Tällainen datalähtöinen lähestymistapa johtaa aina parempiin koulutustuloksiin ja päätöksiin.

Chatbottien tarjoamat hyödyt koulutuksissa

Mitä tarkkaan ottaen chatbotit voivat tuoda koulutukseen? Seuraavassa on listattu kaikille organisaatiolle toimialasta riippumattomia hyötyjä ja etuja, jotka ovat käytännössä helposti ja nopeasti saavutettavissa.


  • Jatkuva palaute ja arviointi. Perinteiset koulutuksen jälkeiset arvioinnit voivat viivästyä ja näin jäädä irrallisiksi todellisesta oppimiskokemuksesta. Chatbotit tarjoavat esim. reaaliaikaisia tietokilpailuja, kyselyitä ja interaktiivisia harjoituksia, jotka tarjoavat työntekijöille välitöntä palautetta edistymisestä ja asioiden sisäistämisestä.

  • Personoidut koulutuspolut. Jokainen työntekijä on ainutlaatuinen. Samoin meidän kaikkien oppimismieltymykset ja asioiden omaksumisnopeudet vaihtelevat. Chatbotit vastaavat tähän haasteeseen mukautumalla yksilöllisiin tarpeisiin suosittelemalla vaikkapa lisäresursseja, tarjoamalla lisämateriaaleja tai muuttamalla koulutuspolkuja työntekijöiden vahvuuksien ja heikkouksien mukaan.

  • Koulutuksen arviointi ja ”palauteluuppi”. Chatbotit antavat työntekijöille mahdollisuuden arvioida koulutuskokemuksiaan ja kouluttajiaan reaaliajassa. Tämä edistää läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta organisaatiossa varmistaen, että koulutusohjelmat ja kouluttajat kehittyvät jatkuvasti. Palaute hyödyttää näin myös kouluttajaa, ja boteilla tämän palautteen kerääminen on helppoa, nopeaa ja vaivatonta.

  • Dataan perustuvat insightit. Chatbotit keräävät tietoja työntekijöiden vuorovaikutuksesta ja suorituksista. HR-ammattilaiset käyttävät näitä tietoja trendien, parannuskohteiden ja koulutusohjelmien tehostamismahdollisuuksien tunnistamiseen. Botit tarjoavat näin selkänojaa päätöksille.

  • Helppokäyttöisyys ja käyttömukavuus. Työntekijät voivat käyttää koulutusmateriaaleja ja chatbotteja milloin heille sopii, olivatpa he toimistossa, etätyössä tai jopa normaalin työajan ulkopuolella. Tämä joustavuus vastaa moniin työelämän haasteisiin, ei vähiten esim. tarjoamalla z-sukupolven edustajille heille tuttuja välineitä ja kommunikaatiotapoja.

Miten pääset alkuun koulutusbottien hyödyntämisessä?


Työntekijöiden koulutusohjelmat ja -polut eivät voi olla enää samanlaisia kaikille yksilöille. Chatbotit avaavat uusia mahdollisuuksia moderneissa oppimisprosesseissa, joissa etusijalla ovat reaaliaikainen tuki, henkilökohtainen oppiminen, jatkuva palaute ja dataan perustuvat muutokset ja päätökset. Koulutusbotit antavat työntekijöille mahdollisuuden hankkia ja soveltaa tietoja ja taitoja tehokkaasti, mutta ne antavat myös henkilöstöhallinnon ammattilaisille mahdollisuuden optimoida koulutusohjelmia haluttuun suuntaan. Mutta miten pääset koulutusbottien hyödyntämisessä alkuun ja miten voit varmistaa, että ne huomioivat juuri sinun tarpeesi ja sopivat kaikille organisaatiosi työntekijöille?


Tässä kohtaa me tulemme mukaan. Olemme johtava chatbot-ratkaisuiden toimittaja HR-ammattilaisille. Asiantuntemuksemme, kokemuksemme ja teknologiamme auttavat sinua luomaan ja hallitsemaan chatbottejasi yksinkertaisesti ja helposti. Integroi ne olemassa oleviin järjestelmiisi ja työkaluihisi, kuten Slackiin, Microsoft Teamsiin, Google Workspaceen jne., jolloin voit seurata ja analysoida niiden suorituskykyä ja palautetta sekä päivittää niitä tarpeen mukaan.


Halusitpa sitten käyttää botteja lähtökeskusteluihin, perehdyttämiseen, koulutukseen, suorituskyvyn optimointiin, työntekijöiden sitouttamiseen tai mihin tahansa muuhun henkilöstöön ja kehittämiseen liittyvään tarkoitukseen, meillä on sinulle ratkaisu.

Comments


Commenting has been turned off.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella saadaksesi lisätietoja palveluistamme ja kuinka voimme auttaa työntekijöitäsi.

Kiitos viestistä!

Olemme pikimmiten yhteyksissä :)

Luotettava Kumppani
LinkedIn

Contact us:
Email:
info@botteja.fi

 

Telephone:
+358 040565606

Visiting address:
Fritalantie 13, Ulvila

Electronic invoicing information:

Botteja Oy (Y-tunnus 2959860-8)
Verkkolaskuosoite 003729598608
Operaattoritunnus 003708599126
Välittäjä Open Text Oy

bottom of page