top of page

Botteja blog.

botteja logo
botteja logo

Henkilöstön hallinta datallaManaging Personnel with Data


Henkilöstön johtaminen tiedolla – miten keräät dataa ja mitä sillä teet?


Tiedon tarkoitus on tarjota selkänojaa päätöksille, myös henkilöstöjohtamisessa. Jotta oikeita päätöksiä voi tehdä, tietoa pitää kerätä säännöllisesti. Lisäksi kerätty data on jalostettava sellaiseen muotoon, että se kertoo selkeällä tavalla mitä pitää tehdä.

Säännöllisyys ei tarkoita kerran vuodessa toteutettavaa henkilöstökyselyä, sillä ne katsovat tyypillisesti menneisyyteen.


Säännöllisyys tarkoittaa jatkuvaa henkilöstön pulssilla olemista ja tätä kautta kyvykkyyttä nopeaan reagointiin.


Virtuaaliset työkaverit eli chatbotit ovat tehokas keino jatkuvaan datan keräämiseen henkilöstöltä. Dialogin kautta kerätään oikea-aikaisesti palautetta vaikkapa perehdyttämis- tai lähtövaiheissa ilman ensimmäistäkään lomaketta niin Teams:ssa, WhatsApp:ssa kuin Intrassa.


Dialogi kerryttää dataa, joka visualisoidaan. Näin data voi muuttua insighteiksi, jotka on mahdollista jalkauttaa nopeasti takaisin organisaatioon oikeina päätöksinä tai kehityskohteina. Tämä puolestaan säästää huomattavasti resursseja koko organisaatiolta, erityisesti esihenkilöiltä ja henkilöstöpuolen ammattilaisilta.


Yllä kuvattu prosessi on toki yksinkertaistettu kuvaus ”oikeasta elämästä”, mutta henkilöstödatan kerääminen boteilla ja sen jalostaminen toimenpiteiksi ei loppujen lopuksi ole rakettitiedettä. Se on paljon enemmän aitoa halua ymmärtää henkilöstöä kuin tekniikkaa – ainakin se on huomattavasti hauskempaa, sitouttavampaa ja osallistavampaa kuin perinteiset kyselyt.

Comments


Commenting has been turned off.

Intrested?

Contact us on the form below to learn more about our services and how we can help your employees.

Thank you for contacting us!

We will get back to you as soon as possible.

Luotettava Kumppani
LinkedIn

Contact us:
Email:
info@botteja.fi

 

Telephone:
+358 040565606

Visiting address:
Fritalantie 13, Ulvila

Electronic invoicing information:

Botteja Oy (Y-tunnus 2959860-8)
Verkkolaskuosoite 003729598608
Operaattoritunnus 003708599126
Välittäjä Open Text Oy

bottom of page